Creatieve middag: Kruidenwandeling - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Activiteiten

Creatieve middag: Kruidenwandeling

Creativiteit en plezier zijn belangrijkste ingrediënten van de creatieve middag.

Op deze dag zullen we een kruidentocht maken.
Een kruidenwandeling, een kruidenexcursie, een kruidenervaring.

Bij ADRA Share & Care is het mogelijk om aan zo’n wandeling deel te nemen. Direct naast ons terrein ligt een prachtig natuurgebied, dat zich uitstekend leent voor leerzame wandelingen. Maar onze kruidentuin is ook een bezoekje waard. Hier groeien veel bijzondere planten, struiken en bomen met geneeskrachtige eigenschappen. Onze kruidentuin is ook een eetbare tuin. Ga met ons mee de natuur in en leer met andere ogen te zien wat daar groeit. We zullen de werking van de planten uitleggen en wat ze ons te vertellen hebben. Laat u verrassen door de kracht van planten en bomen. Een wandeling in de natuur zal nooit meer hetzelfde zijn, u zult de planten om u heen veel meer waarderen.

Kom en geniet!

Na de wandeling gaan we ook aan de slag met de kruiden. We maken iets te eten en te drinken, zoals bijvoorbeeld pesto en/of een smoothie en/of kruidenthee of brandnetelsoep.
Kosten ~ 3,50euro.

Het verzamelen van wilde planten en kruiden om zelf te eten is een goed alternatief voor het kopen van groenten en fruit in de winkel. Door planten te verzamelen kunt u zich niet alleen ontspannen in de natuur, maar wilde planten zijn ook heel gezond. Wilde planten bevatten geen chemische bestrijdingsmiddelen en zijn niet genetisch gemodificeerd. Zij hebben doorgaans ook een hogere voedingswaarde en bevatten meer voedingsstoffen dan gewone groenten en fruit. Bovendien hebben ze, zoals reeds gezegd, vaak een geneeskrachtige werking.

Meld u aan!

woensdag 29 juni, 14.00 – 16.00
ADRA Share & Care-gebouw
Wil je meedoen? Laat het ons weten!

Vul hier je naam en mailadres in, dan sturen we je een bericht met de nodige informatie. Wil je eerst meer weten? Neem dan even contact op.

Deel dit bericht
Andere activiteiten

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?