Duurzaam geld besparen - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

Duurzaam geld besparen

Too Good To Go is kort gezegd in het leven geroepen om voedselverspilling tegen te gaan. Er wordt in Nederland zo ontzettend veel weggegooid, helaas. Ook nu het leven duurder geworden is zoeken mensen naar meer mogelijkheden om te besparen.

In een Too Good To Go pakket zitten meestal verse levensmiddelen die winkeliers niet meer kunnen/mogen verkopen, bijvoorbeeld door de THT datum. Zo wordt het voor een leuke prijs verkocht als Too Good To Go. Je kunt het alleen via een App applicatie bestellen, daar moet je dus een beetje handigheid mee hebben. Ook moet je in de gaten houden wanneer iets aangeboden wordt want de belangstelling is groot en Op = Op.

Een paar voorbeelden:

Een Too Good To Go pakket van Hoogvliet, ik bestel en betaal online € 4,99 en krijg voor minimaal € 15,00 aan levensmiddelen. De waarde is minstens drie keer het bedrag wat je betaald. Bij Lidl krijg je voor € 2,99 de bekende groene doos met groente en fruit, waarde uiteraard minstens € 9,00. Best nog wel een paar dagen te consumeren en vaak uit kapotte verpakkingen.

Hoe werkt het?

Op je telefoon/smartphone installeer je de Too Good To Go App via Google Play voor een Android-telefoon of –tablet of -iPad. Apple gebruikers gaan naar de Apple store voor de Too Good To Go App. Zodra de app is geïnstalleerd moet je wat persoonlijke gegevens invoeren en een e-mailadres anders kun je de app niet gebruiken. Dit is absoluut betrouwbaar vanwege het privacy beleid dat Too Good To Go moet respecteren. Hier lees je over tijdens het installeren.

Via internet kun je meer lezen over Too Good To Go en het gebruik hiervan.

Nieuw op App? Too Good To Go voor beginners.

https://www.toogoodtogo.com/nl/blog/toogoodtogo-beginners

Too Good To Go: Hoe gebruik je de App?

https://www.toogoodtogo.com/nl-be/blog/hoe-gebruik-je-de-app

Lukt het je zelf niet om de app te installeren en/of er mee om te gaan vraag dan iemand in je omgeving om hulp. Je mag ook via een mail aan ADRA S&C met de auteur van dit artikel contact opnemen. Ik help je graag op weg om te besparen.

Eigen ervaring van de auteur: 

De app houdt ook statistische gegevens bij, ik heb in twee jaar tijd 84 Too Good To Go pakketten gekocht en hiermee € 831 bespaard.

 

Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?