1e editie Buurttafel - samen eten, elkaar ontmoeten - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

1e editie Buurttafel – samen eten, elkaar ontmoeten

Het was een prachtige dag voor mij toen ik Afghaans eten kookte voor Nederlandse vrienden. Ik heb genoten van elk moment dat ik met alle Nederlandse mensen bij ADRA Share & Care heb gedeeld. Het zal mij een genoegen zijn, als ik al mijn Nederlandse vrienden in de toekomst kan helpen.Fahima, 25jaar oud, Afghaanse vluchteling en vrijwilliger bij ADRA Share & Care

Wat een geweldig samenzijn hadden we op 24 juni? We kunnen nog steeds niet geloven hoe goed alles die dag is verlopen. Het idee van de Buurttafel is om elkaar beter te leren kennen door een gezamenlijke maaltijd, en dat is gelukt.

We planden de maaltijd samen met 6 vluchtelingen uit Afghanistan uit het naburige kamp en gingen samen boodschappen doen. Op vrijdag zelf hebben we alles voorbereid met nog eens 5 vrijwilligers. We kookten samen en zetten alles klaar om onze gasten te verwelkomen.

Om 16.30 uur kwamen de eerste mensen aan en ontmoetten elkaar buiten op het terras en binnen in het huis. Om 17.00 uur was alles klaar en begonnen we met een gezamenlijk gebed.

We hadden Hashak, Kicheeri en Pakawra te eten.

Alles bij elkaar zaten we met zo’n 30 mensen aan tafel, met superlekker vegetarisch eten en goede gesprekken.
We waren ook verrast en blij over de steun van zoveel “share’s” die werden betaald, zodat mensen met niet zoveel geld ook konden mee eten. Hartelijk dank daarvoor.

We hebben veel positieve feedback gekregen. De bezoekers vroegen tijdens de maaltijd al naar de volgende editie en vonden het eten erg lekker.

We hadden zelfs eten over, zodat de Afghaanse vrouwen de rest mee terug konden nemen naar het kamp en delen met de andere vluchtelingen.

Als dit klinkt als iets waar u deel van zou willen uitmaken, klik dan hier en schrijf u in voor de volgende edities op 22 juli of 30 september.

Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?