ADRA Contactdag - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

ADRA Contactdag

Op 20 mei hebben we deelgenomen aan de ADRA Contactdag. ADRA is onze moederorganisatie en staat voor Adventist Development Relief Agency. ADRA is over de hele wereld actief, helpt in noodsituaties en verbetert de levensomstandigheden van kwetsbare groepen op een duurzame manier. ADRA Nederland is een nationale organisatie, waarvan ADRA International de overkoepelende organisatie is. Lees hier meer: ADRA Nederland.

De contactdag was georganiseerd om vrijwilligers van ADRA en belangstellenden samen te brengen, met als doel elkaar te ontmoeten of elkaar of ADRA beter te leren kennen. ADRA Share & Care hielp mee de dag vorm te geven. Wij werkten samen met onze vrienden uit Afghanistan, Midden- en Zuid-Amerika en Oekraïne.

De dag was ingedeeld in 4 activiteiten en had als thema: “op de vlucht”.

1) Een presentatie over ADRA, gegeven door Geert Hendriks, Christa Breure en Stella Bemah. Zij legden uit hoe ADRA in een noodsituatie te werk gaat, met als aandachtspunt de actuele oorlog in Oekraïne. Na afloop ,werden de bezoekers gevraagd het spel “Ik ga op vakantie en neem mee..” om te zetten in: “Ik heb een half uur om te vluchten en ik neem mee…”. Het was indrukwekkend om zich in de positie van vluchtelingen te verplaatsen.

2) Nadja van den Broek-Eggler heeft een interview gehouden met 2 vluchtelingen uit Afghanistan en 3 uit Oekraïne. We kennen de vluchtelinge van ADRA Share & Care. Geweldige mensen met een indrukwekkend verhaal en een sterk karakter. Tijdens het interview vertelden zij ons zeer gedetailleerd over hun vlucht uit hun land. Daarna werden vragen gesteld.

3) Samen met vluchtelingen uit Midden- en Zuid-Amerika en Afghanistan hebben we een warme lunch gekookt voor de bezoekers. Wij kenden hen door de taalbegeleiding, die wij geven, en andere activiteiten. Zij waren blij hun eetcultuur met de bezoekers te kunnen delen. Trots legden zij uit wat zij hadden klaargemaakt. Hun inzet werd beloond door heel veel positieve feedback van de bezoekers. Het eten was super lekker!

4) Tenslotte bezochten we de Noodopvang in Huis ter Heide. Op het terrein wonen Afghaanse evacuees. Mensen die moesten vluchten omdat zij tijdens de aanval van de Taliban voor Nederland of andere landen werkten. We ruimden samen met bewoners het terrein op. Het was schoonmaakdag: zowel binnen- als buitenruimtes werden opgeknapt”. We raakten in gesprek en leerden elkaar beter kennen.

En dat was uiteindelijk het doel van deze dag: elkaar beter leren kennen en je kunnen inleven in het verhaal van de ander. 

Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?