Het tweede gezonde en makkelijke recept:
Met maar twee ingrediënten maak je deze heerlijke gezonde pannenkoekjes: ei en banaan.
Lekker als ontbijt of tussendoor.
Met toppings zoals noten, kokosrasp, kaneel, fruit…wordt het nog lekkerder.
Ingrediënten (per persoon)
2 eieren
1 rijpe banaan
Bereiding
Prak de banaan, doe in een kom en kluts de twee eieren er door heen. Als je het in de blender mixt wordt het nog luchtiger.
Bak de pannenkoekjes met wat olijfolie of kokosolie in de pan en serveer ze lekker warm (mocht je
overhouden, koud zijn ze ook lekker). Maak de pannenkoekjes niet te groot: dan
kunnen ze breken.
Gezonde “Weetjes”
* Bananen: De vitamine B6 in bananen geeft je veel energie, dus het is een goede sportsnack.
Tip: eet je banaan bij voorkeur als hij net niet meer groen is. Van groene bananen wordt je minder dik. Met de erg rijpe bananen kun je juist wel weer lekker bakken! Doordat je de bananenpannenkoekjes maakt met twee eieren voeg je gezonde eiwitten toe waardoor je bloedsuikerspiegel minder snel stijgt.
* Eieren : dit zijn de goede eiwitbronnen. Naast eiwitten (bouwstof) bevatten eieren veel vitamine A, B12 (energie), D, ijzer, zink, selenium en choline.
Kies wel voor biologische eieren. Deze kippen worden beter behandeld (geen
amputaties van snavel of vleugels), ze lopen lekker buiten en krijgen natuurlijke voeding.
Hierdoor bevatten deze eieren veel gezonde omega-3 vetten(ontstekingsremmend).
En dat is weer goed voor jou:)