We laten je vandaag zien hoe je dit recept voor bladerdeeg met spinazie en feta kunt maken. Serveer bijvoorbeeld met een salade als avondeten of serveer ze als snack.
Ingrediënten:
- 600 gram spinazie
- 400 gram feta kaas
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- geraspte kaas
- 2 eieren of melk
- peper en zout
- 1 pakje bladerdeeg
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de spinazie in stukjes, net als de uien en knoflook.
- Giet wat olie in een pan en fruit de uien en knoflook aan.
- Voeg na ca. 2-3 minuten de spinazie toe en bak dit mee tot de spinazie geslonken is, zet daarna het vuur uit.
- Doe de spinazie in een zeef en laat deze goed uitlekken.
- Snijd de feta in kleine stukjes en voeg dit aan de spinazie toe.
- Verdeel 1-2 eetlepels van de spinazie-fetamengsel over een plakje bladerdeeg.
- Vouw de puntjes naar elkaar en druk het bladerdeeg aan.
- Smeer het bladerdeeg in met een beetje melk of geklopt ei en verdeel wat geraspte kaas over de bovenkant.
- Plaats de pakketjes voor ca 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.