Bladerdeeg met feta en spinazie uit de oven - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

Bladerdeeg met feta en spinazie uit de oven

We laten je vandaag zien hoe je dit recept voor bladerdeeg met spinazie en feta kunt maken. Serveer bijvoorbeeld met een salade als avondeten of serveer ze als snack.

Ingrediënten:

  • 600 gram spinazie
  • 400 gram feta kaas
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte kaas
  • 2 eieren of melk
  • peper en zout
  • 1 pakje bladerdeeg

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de spinazie in stukjes, net als de uien en knoflook.
  3. Giet wat olie in een pan en fruit de uien en knoflook aan.
  4. Voeg na ca. 2-3 minuten de spinazie toe en bak dit mee tot de spinazie geslonken is, zet daarna het vuur uit.
  5. Doe de spinazie in een zeef en laat deze goed uitlekken.
  6. Snijd de feta in kleine stukjes en voeg dit aan de spinazie toe.
  7. Verdeel 1-2 eetlepels van de spinazie-fetamengsel over een plakje bladerdeeg.
  8. Vouw de puntjes naar elkaar en druk het bladerdeeg aan.
  9. Smeer het bladerdeeg in met een beetje melk of geklopt ei en verdeel wat geraspte kaas over de bovenkant.
  10. Plaats de pakketjes voor ca 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?