Dankbaar voor de mooie ADRA dag - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

Dankbaar voor de mooie ADRA dag

Zondag 8 oktober was er weer een ADRA dag met als thema: over-leven.
Er waren ruim 40 bezoekers, zij kregen informatie over de verschillende activiteiten van ADRA Share & Care. ADRA streeft er naar om mensen enthousiast te maken en handvatten te geven om ook een  ADRA Share & Care in hun omgeving op te gaan zetten.
ADRA heeft zich altijd ingezet voor de mensen in nood in het buitenland (en doet dit nog steeds) maar ook in Nederland zien we dat de hulp nodig is. Deze ochtend was er een enthousiaste spreker, Colvin Overdiep, die graag een Share & Care wil opzetten in Rotterdam. ADRA Share & Care houdt contact met hem.
Na een heerlijk Palestijnse lunch, bereid door Yita en vrijwilligers, werd de groep in tweeën gesplitst.
Eén groep kon een taalles volgen bij Jeu en Ron. Daarbij werd gebruik gemaakt van interactieve werkvormen, waarbij bezoekers van de ADRA-dag contact konden leggen met cursisten die momenteel de Nederlandse les volgen.
De andere groep kwam bijeen in het ADRA Share & Care-gebouw, waar eerst Isabel Ferrand vertelde over haar borduurproject ‘Draden van Vriendschap’ waar Afghaanse vrouwen aan hebben gewerkt bij ADRA Share & Care. Daarna vertelde Shekeba haar verhaal waarom zij naar Nederland is gevlucht en over de waarde van ADRA S&C voor de Afghaanse vrouwen.
Na afloop waren er veel vragen en was er ook veel belangstelling voor de tekeningen die Afghaanse meisjes ter plekke hadden gemaakt. Bij Marijke kon men proeven van haar specialiteit de amandel abrikozenbonbons en tekst en uitleg krijgen van het recept. Tevens gingen bezoekers met haar de tuin in om de laatste blaadjes van de dropplant te plukken, want onze beroemde dropthee wilden ze toch echt wel proeven.
Toen de beide groepen na afloop weer bij elkaar kwamen, werd de ADRA contactdag afgesloten met gebed van Louis van Leeuwen. Het was een geslaagde dag.
Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?