De Boekenweek 2023 - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

De Boekenweek 2023

Het is weer nationale Boekenweek!

We hebben een groot assortiment kinderboeken in ons activiteitencentrum. De meeste zijn te koop tussen de 0,50 cent en 3 euro. Kijk hier op de website, bij verkoop welke boeken we hebben of kom langs tijdens onze openingstijden en neem een kijkje.

Wist je al dat lezen ook goed is voor je sociale vaardigheden? Of dat je door het lezen van boeken een andere taal veel sneller onder de knie krijgt dan het uit je hoofd leren van woordjes?

Een paar voordelen waarom we vaker zouden moeten lezen

1. Minder stress
Uit onderzoek is gebleken dat het lezen van boeken een goede manier is om stress te verminderen.
2. Een sterk en gezond stel hersenen
Door mentaal gestimuleerd te blijven, houd je je hersenen sterk en gezond.
3. Het vergroten van je algemene kennis
In boeken wordt enorm veel kennis gedeeld.
4. Een grotere woordenschat
Hoe meer je leest, hoe meer nieuwe woorden je leert en hoe meer je deze kunt gaan toepassen in je dagelijkse communicatie.

5. Een verbeterde focus
Tijdens het lezen van een boek ben je met maar één activiteit bezig. Lezen verbetert daardoor door je concentratievermogen en zal je uiteindelijk helpen om productiever te zijn.

6. Persoonlijke ontwikkeling
Of je nu je sociale vaardigheden of je mentale gemoedstoestand wilt verbeteren, of jezelf op een andere manier wilt ontwikkelen, met het lezen van een boek begin je in ieder geval goed.
7. Een hoger empathisch vermogen
Bij het lezen van een goed boek bouw je een band op met de personages. Je leeft met hen mee en ziet hoe ze omgaan met hun problemen en met verschillende situaties.
8. Ontwikkeling van je verbeelding
Bij het lezen van een boek moet je zelf een beeld van de personages en het verhaal creëren. Hierbij gebruik je je fantasie en ontwikkel je jouw fantasie en verbeelding elke keer als je een boek leest!

 

Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?