De volgende lading rugzakken voor vluchtelingenkinderen - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

De volgende lading rugzakken voor vluchtelingenkinderen

Het nabijgelegen asielzoekers centrum COA nam onlangs weer contact met ons op met een hulpvraag voor rugzakken bestemd voor Afghaanse vluchtelingenkinderen voor het nieuwe schooljaar.

Dankzij een samenwerking met het Fentener van Vlissingen Fonds konden wij onze hulp aanbieden. Onze coördinator ging er meteen achteraan en zorgde voor alles, van rugzakken tot pennen en nietjes. Natuurlijk probeerden we zo duurzaam mogelijk te zijn. Daarom kochten we bijvoorbeeld rugzakken gemaakt van oude plastic flessen, hoe geweldig is dat!?

Vorige week hebben we de rugzakken ingepakt samen met 3 vrijwilligers uit Afghanistan. In totaal zijn het 80 rugzakken voor 4-6, 6-12 en 12-18 jarigen.

De inhoud: Voor tieners tussen 12 en 18 jaar is het een agenda, 2 grote schriften en 1 kleine, gevulde etui, kleurenmarkers en een bidon.
Voor schoolkinderen van 6 tot 12 jaar een vergelijkbare inhoud, alleen kleine schriften en kleurpotloden i.p.v. markers.
Voor de kleintjes van 4-6 jaar zijn het rugzakjes met etui met potlood, pen, gum en puntenslijper, kleurpotloden, oefenboek of tekenblokje en 1 schrift.

Deze week brachten we de rugzakken naar de COA  (met 2 volle auto ladingen). Rob nam ze namens de Noodopvang met grote dank in ontvangst. Voor het begin van het nieuwe schooljaar worden ze uitgedeeld.

Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?