Echt heerlijk Ethiopisch/ Eritrees eten - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

Echt heerlijk Ethiopisch/ Eritrees eten

Op vrijdagavond 29 september was er weer een buurttafel: Ethiopisch / Eritrees.

Rond 12.00 uur begonnen de voorbereidingen in het gebouw: groenten snijden, bakken, koken, kruiden enz. Het was gezellig om samen bezig te zijn en ondertussen bij te praten.

Later werden de tafels netjes gedekt en werden sappen neergezet om de gasten te ontvangen. We zijn altijd dankbaar voor alle vrijwilligers die daarbij helpen.

Ongeveer 35 personen kwamen gezellig mee eten. Er werden nieuwe contacten gelegd, mooie gesprekken gevoerd en men genoot met elkaar van het echt heerlijke eten. Injeera pannenkoeken met allerlei groenten erop en zelfgemaakte witte kaas met kruiden. Er was ook nog een dessert van yoghurt met vruchten.

Ik had een mooi gesprek met een Eritreese vrouw die jongere Eritrese vrouwen vooral aanmoedigde om contacten te leggen, Nederlands te spreken en vrijwilligerswerk te gaan doen, om zo zich meer thuis te kunnen voelen in Nederland. Ze had dit zelf ook zo gedaan en ik vond haar daarom echt een voorbeeld. Ik vond haar een sterke vrouw, toch zo ver van veel van haar familieleden.

Een aantal mensen gaven zich al op voor de komende buurttafels op vrijdag 27 oktober en donderdag 30 november. Er was een bijzonder fijne sfeer. We ervaren dit weer als een zegen van boven, die we samen kunnen delen.

 

 

Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?