Een dag bij ADRA Share & Care - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

Een dag bij ADRA Share & Care

Wandelen met ouderen, bloemschikken, een gratis gezondheidscheck, Nederlandse taalles, er is altijd wel wat te doen bij ADRA Share & Care. Op donderdag 4 januari heb ik, als stagiaire, een hele dag bij ADRA meegelopen. Hier leest u meer over hoe een dag bij ADRA Share & Care eruit ziet en hoe ik deze ervaren heb.

Wandelen met ouderen

De dag begon met een gezellig stukje wandelen met de ouderen o.a. ook bewoners van het plaatselijke verzorgingstehuis. Zo komen de ouderen iets vaker buiten en hebben wij natuurlijk ook een super leuke ochtend! Maar helaas konden we niet ver wandelen in verband met het slechte weer. Dat is natuurlijk een grote teleurstelling, maar we hebben er alsnog een hele gezellige ochtend van gemaakt. Samen met de ouderen zijn we binnen in het gebouw van ADRA S&C gaan zitten. Er werd gezorgd voor wat te drinken en natuurlijk koekjes! We hebben de hele ochtend gezellig gekletst, geluk bij een ongeluk dus!

Nederlandse taalles

Na het terug brengen van de ouderen naar het verzorgingstehuis en een heerlijke lunch, begon de taalles. Hier nemen vooral volwassen aan deel die naar Nederland zijn gevlucht. Deze keer was de les niet klassikaal, maar werd iedereen op niveau in groepjes ingedeeld. Zo kon er geoefend worden en goed gekeken worden naar hoe iedereen het deed en hoe ver iedereen was. Er werd op verschillende manieren geoefend, zoals jezelf voorstellen, omschrijven wat er gebeurd op een kijkplaat, een spelletje memory en natuurlijk ook kleine opdrachtjes. Persoonlijk heb ik dit ervaren als erg leerzaam, niet perse over de Nederlandse taal, maar vooral over hoe je iemand iets uitlegt die jouw taal niet of nauwelijks spreekt. Dit was voor zowel de leraren en stagiaires als de studenten een grote uitdaging, maar iedereen heeft het heel erg goed gedaan.

Natuurlijk zijn er elke dag andere dingen te doen bij ADRA, maar deze dag was in ieder geval erg leerzaam, gezellig en een groot succes!

Door Helena Dijkhuizen, klas Gymnasium3a, Openbaar Lyceum Zeist

(in het kader van maatschappelijke stage)

 

Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?