19 maart - Gratis Gezondheidscheck - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

19 maart – Gratis Gezondheidscheck

Mini Health Expo – en theeproeverij met gezonde hapjes.
Kom langs op 19 maart en doe wat testjes/metingen van 13:00 – 15:30 uur.

Lees hier het interview met Rianne en word gemotiveerd!

1. Wie ben je en wat is je rol bij de Mini Health Expo?
Ik ben Rianne, en vrijwilliger bij ADRA Share & Care, dat vind ik erg leuk. De MiniHealthExpo wordt georganiseerd door een team van enthousiaste vrijwilligers. Wat is mijn rol? Nou, o.a. vraag ik mensen of ze kunnen komen helpen, denk ik mee of alles geregeld is en help ik met klaar zetten en afruimen.

2. Wat is de Mini Health Expo precies?
Je wilt je graag gezond en fit voelen, geestelijk en lichamelijk. Dit is een kans om dat na te laten kijken en advies te krijgen, waar kun je een andere keuze maken zodat je je gezonder voelt. En dat kan al met kleine veranderingen.
Je BMI wordt gemeten, je krijgt informatie over water, de inhoud van je longen wordt gemeten door de peakflow, je bloeddruk wordt gemeten en je hartslag in rust, tijdens beweging en na beweging. Daarnaast is er een stresstest. De uitslagen van alle testjes worden dan besproken met een arts.
Er is een theeproeverij en er zijn gezonde hapjes.
Dit keer is er ook een mogelijkheid om voedingsadvies te krijgen van een diëtist.

3. Hoe komt het dat je dit organiseert?
Omdat het ontzettend leuk is om mensen te ontmoeten en hen te helpen om na te denken over hun gezondheid. Ik geloof dat God ons zo mooi geschapen heeft, door gebruik te maken van eenvoudige middelen kun je je al zoveel beter voelen. We willen dit delen omdat we om mensen geven.

4. Hoe vaak heb je het al georganiseerd?
Dit is de 3e keer dat ik mee mag helpen met het organiseren ervan.

5. Wat is een leuk verhaal van vorige edities?
Dat is een goede vraag! Wat ik mooi vind is als bezoekers vertellen dat ze zich welkom voelen en ons enthousiasme ervaren. En hoe verbaasd ze zijn dat het allemaal vrijwilligers zijn, ook dat het gratis is 😀

6. Waar kunnen we in de toekomst naar uitkijken op het gebied van gezondheidsactiviteiten?
We zijn daar nog volop over aan het nadenken, maar we hebben voor 25 mei een kookworkshop gepland: lekker Vega broodsmeersel zelf maken!
En we staan altijd open voor meer ideeën!
We houden jullie op de hoogde.

Klik hier en meld je aan.

Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?