Hulp in Zimbabwe door uw bijdragen in 2020 - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

Hulp in Zimbabwe door uw bijdragen in 2020

Onderstaand verhaal van Rosemary laat zien wat het betekent om hulp te krijgen zodat je zelf kan beslissen hoe je wil leven. Soms is het leven zwaar en heb je wat hulp van anderen nodig.

ADRA Share & Care heeft, d.m.v. 50% van de opbrengsten van 2020, een bedrag van € 900 kunnen bijdragen aan het “Kip en Geit” project in Zimbabwe, zodat mensen zoals Rosemary vooruit kunnen komen. Wij danken iedereen voor zijn/haar bijdragen.

Rosemary Maramba (48) is getrouwd heeft 5 kinderen van wie er twee nog naar school gaan. Melusi zit in de vijfde klas en Maxwell in de tweede klas. De familie vertrouwde vroeger op een inheems kippenproject om het schoolgeld te betalen. Helaas werden de kippen aangetast door Infectious Coryza en verloor ze haar kippen. Sinds die tijd is het gezin $ 90,00 aan schoolgeld verschuldigd. De familie zette inheemse bijenkorven op en het afgelopen seizoen realiseerde Rosemary’s echtgenoot $ 50,00 door verkoop van honing. Dit was nog onvoldoende om de financiële verplichtingen van het gezin te dekken.

Rosemary besloot mee te doen aan het pluimveeproject van ADA/ADRA RELEECZ. Ze kreeg 4 hennen en een haan van het project. Een van haar kippen werd weer ziek, maar deze keer reageerde Rosemary snel en kreeg ze hulp van het project dat diergeneesmiddelen mobiliseerde. De andere  werden daarmee gered. Van de overige 3 hennen heeft Rosemary 24 eieren weten te bemachtigen sinds ze in april begonnen met leggen. Ze kocht nog 2 kippen van haar buurman erbij om eieren uit te broeden en zo nog meer kippen te krijgen.

Rosemary vertelde over het project: “Dit project heeft mij nieuwe hoop gegeven, als al mijn eieren uitkomen en de kippen blijven leggen, dan zijn al mijn geldproblemen opgelost”.

Op de foto ziet u foto Rosemary Maramba tijdens een Cluster ADA / ADRA RELEECZ Project Goat Initiate MEAL Meeting in Zimbabwe.

(dit bericht is een bijdrage van ADRA Nederland)

Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?