Menstruatie armoede - ADRA S&C is uitgiftepunt - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

Menstruatie armoede – ADRA S&C is uitgiftepunt

Gratis menstruatieproducten bij ADRA Share & Care

ADRA Share & Care is een van de ruim 1200 Menstruatieproducten uitgiftepunten (MUP) in Nederland. Het Armoedefonds stelt gratis menstruatieproducten beschikbaar via de MUP’s.  Naast de donatie van het Armoede fonds zijn ook duurzaam maandverbandpakketjes vrij  verkrijgbaar voor de bezoekers en vrijwilligers van Share & Care.  Dit maandverband is speciaal voor ADRA Nederland gemaakt door de dames van ons sociale werkplaats in Bosnië.

In Nederland is het niet vanzelf sprekend dat meisjes en vrouwen makkelijk aan maandverband of tampons kunnen komen. Dat toont een onderzoek van De Bovengrondse aan. Want 1 op de 10 vrouwen tussen de 12 en 25 jaar heeft weleens te weinig geld voor maandverband of tampons.

In 2021 is ADRA van start gegaan met haar campagne BLOEDBAND. Met de campagne willen we de toegang tot menstruatieproducten vergroten en richting we ons op voorlichting om de taboe rond menstruatie te doorbreken. Op www.adra.nl/bloedband-menstruele-revolutie kun je meer lezen over de campagne.

Deel dit bericht
Gerelateerde berichten

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?