Noodhulp voor Syrië - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

Noodhulp voor Syrië

www.adra.nl/noodhulp
NL 68 ABNA 0888 6568 82
t.a.v. ADRA Nederland
o.v.v. Aardbeving Syrië 23-04

Ingestorte huizen, kantoren en medische centra’s. Mensen bedolven onder puin en cement. Wanhopige hulpverleners en burgers die smeken om internationale bijstand.

Op zondagnacht 6 februari jongstleden sloeg een krachtige aardbeving diepe gaten in het grondgebied van Turkije en Syrië. 23 miljoen mensen zijn getroffen door de aardbevingen en naschokken meldde de Wereldgezondheidsorganisatie, twee dagen later. Het dodental en aantal gewonden stijgt per uur.

ADRA heeft twee vestigingen in Syrië. Daarom zal onze hulpverlening gericht zijn op het bijstaan van de Syrische bevolking. Daarnaast heeft de burgeroorlog, de infrastructuur van het land en de daadkracht van de medische hulpdiensten lam geslagen.

Onze collega’s ter plaatse zeggen dat het regent, sneeuwt en ijskoud is. De barre weersomstandigheden en de kwetsbaarheid van het land maken het extra lastig voor de hulpverleners. Voor de slachtoffers wordt de komende periode immens zwaar.

ADRA heeft geen kantoor in Turkije. Een vertegenwoordiger van ADRA International is momenteel in het rampgebied en houdt ons op de hoogte van de situatie. Hij werkt nauw samen met de Turkse Adventkerk. De gemeenteleden organiseren binnenlandse hulptransporten en doen wat ze kunnen om steun en hulp te bieden.

ALEPPO EN LATAKIA

In Aleppo en Latakia vangt ADRA Syrië slachtoffers op in lokale schoolgebouwen. De eerste twee dagen na de aardbeving werden er 1.175 mensen in vier opvangcentra, voorzien van maaltijden, drinkwater en hygiëneproducten.

Mustafa Bashir, hulpcoördinator in Aleppo

‘Terwijl we voedsel aan het uitdelen waren, voelden we de grond trillen. We hoorden dat er weer twee flatgebouwen waren ingestort. Onze twee opvangcentrums zitten bomvol. We willen meer scholen en moskeeën gaan gebruiken om mensen onderdak te bieden.’

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Neemt u alstublieft onze collega’s en de bevolking in Syrië en Turkije mee in uw gebed! Wij willen de aardbevingsslachtoffers in Syrië helpen met onderdak, dekens, voedsel en water. U toch ook! Uw hulp en gebeden zijn onmisbaar!

Met dankbare groet,
Geert Hendriks
Directeur ADRA Nederland

 

Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?