Ingrediënten goed voor 4 liter soep
ca. 1500 gram biologische oranje pompoen
ca. 600 gram wortel
2 uien in stukjes
ca. 7 cm gember
beetje olijfolie
400 ml kokosmelk (zonder E-nummers)
2 groentebouillonblokjes (zonder gistextract)
ca. 1½ liter water
peper
sap van een citroen
Bereiding
Maak de wortels en uien schoon en snijd ze in kleine stukken. Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Was de pompoen(en) goed en zet m/ze in een grote soeppan met een laag water en kook voor 10 a 15 minuten. De pompoen is nu zachter en kun je met schil zo in kleine stukken snijden. Pitten en middenstuk weggooien. Verhit een beetje olijfolie in de pan en fruit de ui en gember. Doe na een paar minuten de wortels erbij en even later de pompoenstukken, water en de bouillonblokjes. Laat ca. 20 minuten koken. Pureer met een blender de soep glad. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Je kunt de soep garneren met geroosterde pompoenpitten.
Gezond “Weetje”
Oranje voeding zoals pompoen en wortel heeft iets heel bijzonders. Het bevat betacaroteen, de stof waaruit we vitamine A kunnen maken. Vitamine A is nodig voor gezonde haren en slijmvliezen, ons gezichtsvermogen, de botopbouw en onze weerstand.