Rugzakjes voor kids AZC De Bilt - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

Rugzakjes voor kids AZC De Bilt

80 mooie rugzakjes met inhoud voor kinderen uit Jemen, Eritrea, Syrië en allerlei andere landen.

Deze kinderen wonen sinds kort in het Star Lodge Hotel in de Bilt, momenteel omgebouwd tot Opvanglocatie voor Asielzoekers (COA, de Bilt). We wilden hen graag verwelkomen met een leuke rugzak met inhoud.

Dankzij een geweldige gift van het Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds konden wij op zoek gaan naar mooie, duurzaam geproduceerde rugzakken voor deze kinderen.  Een eco-vriendelijk bedrijf leverde tegen een vriendenprijs prachtige rugzakken (gemaakt van gerecyclede plastic flessen) voor de grote kinderen. Via Internet kochten we voor de kleinere kinderen ook duurzame, fleurige schooltassen en voor de hele kleintjes ook rugtasjes in allerlei kleuren.

Bij een winkel in Bunnik, waar we uiterst vriendelijk werden geholpen kregen we ook korting. De medewerkster hielp ons bij het uitzoeken van een leuke inhoud: schriften, etuis, kleurpotloden voor de kleine kinderen. Voor de grotere kinderen kochten we nog een agenda, wat grote en extra schriften en stiften erbij.

En toen het inpakken: ons team, een Afghaanse evacué, een maatschappelijke stagiaire, tieners en kinderen hielpen mee deze klus te doen.  En half januari konden we rugzakken naar het COA in de Bilt brengen. We kregen het bericht dat de kinderen erg blij waren met de tassen. Vanwege privacy redenen zijn er geen foto’s van de kinderen en de tassen, helaas.

 

We willen iedereen die heeft meegeholpen heel erg bedanken. Binnenkort gaan we nog meer rugzakjes maken voor kinderen in AZC’s. Wilt u meehelpen of iets doneren. Heel graag, stuur even een email naar lydia@adrasharecare.nl.

Met veel dank aan het Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds!

Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?