Succes op de 2e rommelmarkt - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

Succes op de 2e rommelmarkt

Verkoop van spullen en uitdelen van gratis maandverband

Bij ADRA Share & Care wordt regelmatig (kinder)kleding, speelgoed, puzzels, en huisraad gebracht. Spulletjes die u niet meer nodig heeft maar waar iemand anders weer heel blij mee is. Alles wat gebracht wordt komt goed terecht. Het wordt weggegeven aan iemand die niet veel te besteden heeft of verkocht. In ons winkeltje of op een rommelmarkt.

Vrijwilligers van ADRA Share & Care hebben leuke spullen uitgezocht, de auto vol gepakt en hebben een dag op de rommelmarkt gestaan.  Het weer werkte goed mee, het aantal bezoekers viel tegen. Toch hebben we een hele mooie dag gehad, met een goede opbrengst door de verkoop en donaties. Vooral hebben we goede gesprekken gehad. Daar zijn we juist voor! We willen graag dat mensen ons leren kennen en wij hen. Is er iets wat hij of zij nodig heeft, wat kunnen wij voor hen betekenen?  Wij heten niet voor niets ADRA Share & Care.

Het EKF project waar we dit jaar voor sparen is voor kinderen in Madagaskar, met het geld dat opgehaald is op de rommelmarkt kan 1 kind voor 1 jaar naar school! ADRA Share & Care sponsort op dit moment 14 kinderen. En dat is o.a. mogelijk door de opbrengsten van de verkoop van de rommelmarkt maar ook ons winkeltje.

Een ander project wat ADRA Share & Care opgepakt heeft is ‘menstruatie armoede’.

Op de rommelmarkt konden vrouwen gratis een pakje maandverband meenemen. Als iemand weinig te besteden hebt, is zo’n pakje best duur. Veel bezoekers van de kraam vonden dit een heel mooi initiatief en namen pakjes mee voor zichzelf of om weg te geven.

Heeft u de financiële middelen niet om maandverband te kopen? Kent u iemand die in deze situatie zit? ADRA Share & Care is uitgifte punt voor mandverband, het kan gratis worden opgehaald.

We willen graag delen wat we krijgen omdat we om mensen geven.

Super, mooie dag met mooie ontmoetingen en goede opbrengst. Veel inzet en enthousiasme! Lydia van Rhenen

Geschreven door: Rianne Belder, ADRA Share & Care vrijwilliger

Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?