Twee stagiaires over hun maatschappelijke stage - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

Twee stagiaires over hun maatschappelijke stage

Wij hebben meegeholpen aan de Health Expo bij ADRA Share & Care. Wij vonden het heel leuk om te zien hoe gezellig het was met diverse mensen. Sahana stond bij de ingang om mensen te begeleiden van het ADRA Share & Care gebouw naar de school waar Kealyn (o.l.v. iemand anders) de bloeddruk van de mensen ging checken.

Als je binnenkwam in het gebouw kreeg je een tas met wat spullen zoals een kaart die je kon aankruisen wanneer je welk onderzoek hebt gedaan. In het ADRA Share & Care gebouw kregen mensen informatie over water, zoals wat er in water zit en hoe vaak je water per dag moet drinken. Bij het gesprek kreeg je ondertussen ook een glaasje water. Verder werd je BMI gecheckt door je gewicht en lengte te controleren. Er was een plaats waar je eten en drinken kon halen, je kon kiezen uit verschillende soorten thee en je kon wat hapjes pakken. Je had ook nog een plaats waar je in een soort buis moest blazen. Dit was om de longfunctie te meten.

In het schoolgebouw werd de bloeddruk gemeten, drie keer om de minuut. Er werd ook beweging gedaan om te kijken of je hart weer goed rustig werd nadat je paar minuten op en af het trapje moest lopen. De mensen konden ook een vragenlijst invullen over wat ze leuk vonden om aan mee te doen bij ADRA Share & Care. Verder werd er een gesprek gehouden over hoe het gaat, over het eten en er werd advies gegeven over wat mensen meer of beter kunnen eten. Nadat je dit allemaal hebt gedaan mag je naar de dokter en die geeft advies over je gezondheid.

Wij hebben veel geleerd van deze dag, zoals hoe we met diverse mensen moeten praten en omgaan. Wij zijn blij dat we als vrijwilligers aanwezig waren, we genoten van deze dag. Niet alleen wij hebben wat geleerd want de bezoekers leren zo ook nieuwe dingen en ze komen dingen te weten over hun eigen lichaam wat natuurlijk geweldig is!

(Noot van redactie: in het najaar wordt er weer een nieuwe Health Expo gehouden. Houd de website in het oog.)

 

Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?