RTV Utrecht over vertrek Afghaanse vluchtelingen - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

RTV Utrecht over vertrek Afghaanse vluchtelingen

Hieronder de link naar een artikel en opname van RTV Utrecht over het vertrek.

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3756229/voor-afghaanse-vluchtelingen-breekt-onzekere-tijd-aan-na-sluiting-azc-waar-moet-ik-heen

Met pijn in ons hart moeten we afscheid nemen van onze Afghaanse taalcursisten. Sommigen van hen kennen we al bijna 1,5 jaar. Zij hebben zich met veel plezier en ijver ingezet om Nederlands te leren. We hebben samen geploeterd met de Nederlandse letters leren en we hebben samen veel gelachen. Maar ook hebben we schrijnende verhalen gehoord van wat zij hebben meegemaakt in Afghanistan en op hun reis naar en in Nederland.

We hebben samen een aantal keren gekookt voor de Buurttafel, waarbij we ook veel plezier hadden en ervaringen hebben gedeeld.

Het is onzeker waar de Afghaanse vluchtelingen heen gaan. Sommigen zijn vertrokken naar een Van der Valk hotel helemaal in de kop van Noord Holland, anderen belanden onderin een groot cruiseschip in een kleine zuurstof-arme hut. Families dreigen uit elkaar te vallen door overplaatsing naar verschillende locaties. Voor de meeste mensen is het stress niveau hoog en heeft dit veel effect op hun gezondheid. Het telkens afscheid nemen en opnieuw beginnen vraagt veel van hen. Aan de ene kant zie ik veerkracht en moed en aan de andere kant zijn we verdrietig en brengen onze zorgen bij God. We bidden met ons team dat God met hen gaat en hen zal zegenen op hun nieuwe plek.

 

 

Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?