Witlof ovenschotel met kaas en gebakken aardappelen - ADRA Share & Care

Samen delen, samen zorgen

Nieuws en informatie

Witlof ovenschotel met kaas en gebakken aardappelen

Door het goed bereiden van de witlof samen met andere ingrediënten maskeer je de smaak van witlof en is het heerlijk en gezond! Deze witlof ovenschotel met aardappelschijfjes is dan ook een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.

De zachte smaak van de aardappelschijfjes zorgen ervoor dat de bittere witlof smaak meer naar de achtergrond trekt. Wel kan je nog steeds genieten van de structuur en gezonde vitaminen van de witlof. Een ideale maaltijd, dus!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 50 gram boter
  • 750 gram witlof
  • 100 ml slagroom
  • 125 gram geraspte belegen boerenkaas of jong belegen kaas
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  2. Snijd de aardappelen(met of zonder schil) in stukken en kook ze met wat zout ongeveer 20 minuten, niet te gaar omdat ze gebakken worden.
  3. Halveer de witlof.
  4. Verhit in een koekenpan 25 gram boter en bak de witlof in 10-12 minuten gaar.
  5. Meng de slagroom met de kaas en tijm, voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Pak een ovenschaal, vet deze in met wat olie en leg de witlof met de snijkant naar boven in de ovenschaal.
  7. Verdeel hier het kaasmengsel over.
  8. Bak de witlof in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin.
  9. Verhit intussen in een koekenpan de resterende boter en bak de aardappelen goudbruin en krokant. Je kunt eventueel wat aardappelkruiden over de aardappels strooien.
  10. Serveer de witlof met de gebakken aardappelen.
Deel dit bericht

Jouw hulp is welkom!

Bij ADRA Share & Care kunnen we jouw ondersteuning goed gebruiken. Benieuwd hoe je kunt helpen om ons project nog mooier te maken?