Beter of slechter?

Net als heel veel andere mensen zat ik tot voor kort veel thuis beneden aan de eettafel te werken. Ik heb wel een kantoor boven, maar beneden is wel een stuk gezelliger. Lekker samen koffiedrinken, even een kletsje maken, even aandacht voor elkaar. Mijn partner doet haar werk, ik het mijne.

Een mooie compensatie voor al die mega boring online vergaderingen. Aan de ene kant niet het verkeer in, maar aan de andere kant wel weer dat eindeloze getuur naar zo’n piepklein beeldscherm met tig documenten open.

Ik had echt een nieuw computerscherm nodig en wel zo’n hele brede waar je een aantal documenten tegelijkertijd open kunt hebben zonder dat je ze voortdurend kwijt bent.

Daar stond de blauwe bezorger met zijn blauwe bestelauto en dat blauwe pakket voor de deur. Wat een geweldige ervaring zo’n breedbeeld scherm. Ik voelde me heel rijk. Al jaren kijken naar die dingen, en toch niet doen. Te duur. En nu was het Coronatijd en ik kocht zo’n ding gewoon.

Beneden op de eettafel. Wow, wat trots. En wat super mooi. Lekker aan het werk. Normale afstand tot het scherm en toch alles nog prima kunnen zien. Makkelijk switchen tussen wordfiles, excel, powerpoint, mail, you name it …

Ineens had ik het gevoel dat er iets was. Ik zei nog: ’ik kan ‘m op de grond zetten als ik ‘m niet gebruik.’ Maar ik denk dat ik als man iets niet goed in de gaten had. Mijn partner zei heel lief: ‘Is ie niet wat groot?’ ‘Ja, dat was de bedoeling, anders had ik ‘m niet gekocht.’ Maar dat bedoelde ze niet. Langzaam aan begon het door te dringen.

Met dat ding dus naar mijn kantoor. Een paar dagen later hoorde ik: ‘Het was toch wel heel gezellig als jij beneden aan het werk was.’

Aan alle verandering zitten goede en slechte kanten.

Maar wie alleen naar de slechte kanten kijkt, mist het goede dat verandering kan brengen. Wie alleen naar de positieve kanten kijkt, heeft geen aandacht voor het verlies.

Beide zijn belangrijk, maar hoe doe je dat? Hoe ga je zinvol om met wat je bent kwijtgeraakt en hoe leer je de positieve kanten van verandering omarmen.

Wil je leren hoe je verandering de baas kunt, kom dan a.s. maandag, 29 juni om 10.00 uur naar mijn workshop, Prins Alexanderweg 1d, Huis ter Heide

Tot dan, Jurriën

 

 

Deel dit bericht
Andere nieuwsberichten